Op wat wordt een gezonde leefstijl gebaseerd.


Gezonde leefstijl

Orthomoleculaire voeding is een manier van eten die uw gezonde leefstijl en de gezondheid van uw lichaam ondersteunt. Ons lichaam heeft alles wat we nodig hebben, we hebben alleen de helft niet nodig. We zitten vaak meer vol met dingen dan we nodig hebben. Ik gebruik ook extra supplementen om die gaten op te vullen.

Verschillende manieren van gezonde voeding

Tijdens de lunch een paar maanden geleden, sprak ik met een cliënt. We hadden het over haar eten. Ze vertelde me dat ze soms pasta eet als maaltijd, soms kip, en af en toe vis… Dat is oké, het is onderdeel van een gezond en evenwichtig dieet. Maar ze vertelde me dat ze zich ongemakkelijk voelt als er iets gekookt wordt, vooral als het gefrituurd is.

Ik legde haar uit dat ons lichaam eiwitten nodig heeft om hormonen aan te maken. Ze at dierlijke eiwitten bij elke maaltijd. Ze krijgt dagelijks een bepaalde hoeveelheid van elk, maar de totale hoeveelheid is misschien niet voldoende om haar en haar lichaamshormonen in stand te houden. Ze is bezorgd over verzadigde vetten. Ik heb haar uitgelegd dat verschillende vetten verschillende activiteitenniveaus hebben (goed en slecht). Uiteindelijk gaat het erom wat er in je mond gaat, en niet wat er op je bord ligt.

Wat betekent het verbeteren van uw levensstijl voor uw gezondheid?

Beter slapen- We weten dat slaap essentieel is voor onze hersenen om goed te kunnen functioneren. onvoldoende slaap verhoogt ons risico op het krijgen van ziekten en voor we het weten, liggen we in de put. Geen plezier in bed.

Controleer de niveaus- We kunnen misschien niet elk aspect van onze levensstijl controleren, maar wat we wel kunnen doen is de belangrijkste gebieden in de gaten houden. Levensstijlgerelateerde zaken zoals alcohol, roken, stress, fitness en voeding. We moeten op deze gebieden veranderingen doorvoeren om te kunnen werken aan de algehele kwaliteit van ons leven.